Patatesli kol böreği nasıl yapılır, tarifini verir misiniz?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Çıtır yufka katmanları arasında baharatlı patatesli harç, kolay rulo tekniğiyle hazırlanıyor. Fırından çıkan altın sarısı rengi ve mis kokusuyla hem göze hem damağa hitap eden bu börek, çay saatleri ve misafir ikramları için ideal bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Kol Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ya da eritilmiş tereyağı, üzeri için)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
  • İnce kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  • Yufkaları tezgaha serin, her birini birbirine kaynatmadan üst üste yerleştirin.
  • Hazırladığınız patatesli iç harcı, yufkaların alt kısmına eşit şekilde yayın.
  • Yufkayı, iç harcı saracak şekilde sıkıca rulo yapın.
  • Rulo şeklindeki böreği, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine çırpılmış yumurta ve sıvı yağ karışımını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak iç harcına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilir veya üzerine çörek otu serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;