Patatesli Kol Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta (üzeri için)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ya da eritilmiş tereyağı, üzeri için)
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
- İnce kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlayın.
- Yufkaları tezgaha serin, her birini birbirine kaynatmadan üst üste yerleştirin.
- Hazırladığınız patatesli iç harcı, yufkaların alt kısmına eşit şekilde yayın.
- Yufkayı, iç harcı saracak şekilde sıkıca rulo yapın.
- Rulo şeklindeki böreği, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine çırpılmış yumurta ve sıvı yağ karışımını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
Not: İsteğe bağlı olarak iç harcına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilir veya üzerine çörek otu serpebilirsiniz.
|