Patatesli patlıcan musakka nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir patatesli patlıcan musakka hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar bu tarifte bir araya getirildi. Malzeme listesinden pişirme tekniklerine, püf noktalarından sunum önerilerine kadar her adım açık şekilde anlatılıyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi


Malzemeler:


  • 3 orta boy patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşaması:


  • Patlıcanları alacalı soyup yarım saat tuzlu suda bekletin
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
  • Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın

Pişirme Aşaması:

  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Rendelenmiş domates, sarımsak ve baharatları ekleyin
  • Patlıcan ve patatesleri tencereye ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte 30-35 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır
  • Kıyma yerine kuşbaşı et de kullanabilirsiniz
  • Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırında kızartabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Pilav ve cacık ile birlikte sıcak servis yapın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;