Pırasalı patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli bir pırasalı patatesli börek yapmak için gerekli tüm detaylar burada buluşuyor. Yufkaların arasında pişen pırasa ve patatesin uyumu, çıtır dış yapısıyla buluşarak her kesimden damak zevkine hitap edecek bir tarif sunuyor.

20 Kasım 2025

Pırasalı Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet yufka
  • 2 orta boy pırasa
  • 3 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 su bardağı süt (yumuşaklık için)
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Pırasaları ince ince doğrayıp, yarım su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin.
  • Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun.
  • Haşlanmış patates, pişmiş pırasa ve kavrulmuş soğanı bir kasede karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iç harcı hazır hale getirin.
  • Yufkaları tezgaha serip, her birinin üzerine süt ve sıvı yağ karışımından sürün.
  • Hazırladığınız iç harci yufkaların üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yerleştirip, üzerlerine yumurta sarısı veya sıvı yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:

  • Pırasayı iyice yumuşatın, aksi halde böreğin içi çiğ kalabilir.
  • Yufkaları çok ince açarsanız daha gevrek bir börek elde edersiniz.
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya koyun, sıcakken yufkayı yumuşatabilir.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;