Rende patates tavası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve pratik bir patates yemeği arayanlar için ideal bir tarif: rende patates tavası. Patatesin en sevilen hallerinden biri olan bu yemek, doğru pişirme teknikleriyle mükemmel bir kıvama ulaşıyor. İşte hem gevrek hem leziz bir rende patates tavası hazırlamanın tüm incelikleri...

20 Kasım 2025

Rende Patates Tavası Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:


  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin
  • Rendelenmiş patatesleri su dolu bir kaba alarak 10 dakika bekletin
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
  • Patatesleri sudan çıkarıp iyice sıkın ve fazla suyunu alın
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın
  • Soğanı ve sarımsağı 2 dakika kavurun
  • Rende patatesi ekleyip yayın ve yüksek ateşte 5 dakika pişirin
  • Altını kısıp tuz ve baharatları ekleyin
  • Ara sıra karıştırarak 15-20 dakika pişirin
  • Altın rengi alana kadar pişirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri rendeledikten sonra suda bekletmek nişastasını azaltır ve daha gevrek olmasını sağlar
  • Patatesleri iyice sıkmak fazla suyunu attığı için daha çıtır olur
  • Tavanın önceden iyice ısınmış olması patateslerin tavaya yapışmasını engeller
  • İlk 5 dakika yüksek ateşte pişirip sonra kısık ateşe almak içinin pişmesini sağlar
  • Sık sık karıştırmamak kenarların kızarmasına izin verir
  • İsteğe göre yumurta kırıp karıştırarak farklı bir lezzet elde edebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Yanında turşu ve yeşil salata ile harika gider

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;