Patates haşlama süresi konusunda oldukça fazla bilgi verilmiş. Küçük boy patatesler için 10-15 dakika yeterli olduğu belirtilmiş. Peki, benzer boyutlarda başka sebzelerin haşlama süreleri ne kadar? Ayrıca, bu sürelerin dışına çıkarsak, patatesler gerçekten dağılma eğiliminde mi oluyor? Haşlama sırasında tuz eklemenin lezzeti artıracağı söylenmiş, ama fazla tuz kullanımı patateslerin dokusunu etkiler mi? Bu noktalar hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim?
Patates haşlama süresi konusunda oldukça fazla bilgi verilmiş. Küçük boy patatesler için 10-15 dakika yeterli olduğu belirtilmiş. Peki, benzer boyutlarda başka sebzelerin haşlama süreleri ne kadar? Ayrıca, bu sürelerin dışına çıkarsak, patatesler gerçekten dağılma eğiliminde mi oluyor? Haşlama sırasında tuz eklemenin lezzeti artıracağı söylenmiş, ama fazla tuz kullanımı patateslerin dokusunu etkiler mi? Bu noktalar hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim?
Cevap yaz