Tereyağı olmadan patates püresi nasıl yapılır?

Tereyağı kullanmadan hazırlanan, hafif ve kremamsı bir patates püresi için pratik bir rehber. Nişastalı patateslerle başlayan bu tarif, zeytinyağının lezzeti ve sütün pürüzsüz dokusuyla klasik bir yemeğe sağlıklı bir yorum getiriyor.

20 Kasım 2025

Tereyağsız Patates Püresi Tarifi


Malzemeler:


  • 4 orta boy patates (nişastalı çeşitler tercih edilir)
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 diş sarımsak (ezilmiş), karabiber, maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyun ve eşit büyüklükte parçalara bölün
  • Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (15-20 dakika)
  • Haşlanmış patatesleri süzün ve buharda kurumaya bırakın
  • Patatesleri püre haline getirin (ezme telinden geçirerek)
  • Yavaş yavaş ılık süt ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın
  • Tuz ve baharatları ilave edip kıvamını ayarlayın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin
  • Sütü aniden eklemeyin, yavaş yavaş karıştırarak ilave edin
  • Zeytinyağı yerine avokado yağı da kullanabilirsiniz
  • Krema kıvamı için süt miktarını ayarlayabilirsiniz

Lezzet Alternatifleri:

  • Kavrulmuş sarımsak ekleyerek aromatik bir tat elde edebilirsiniz
  • İnce kıyılmış taze otlarla (maydanoz, frenk soğanı) servis edebilirsiniz
  • Haşlama suyundan bir miktar ekleyerek daha kremamsı bir doku sağlayabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;