Çanakta patates püresiyle köfte nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Çanakta patates püresiyle köfte. Hem görsel olarak iştah açıcı hem de besleyici bu yemek, özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla hazırlanabilir. Malzemelerin uyumlu dokusu ve fırında pişmesiyle ortaya çıkan nefis lezzet, ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak.

20 Kasım 2025

Çanakta Patates Püresiyle Köfte Tarifi


Malzemeler (4 kişilik):


  • 400 gr kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 çay kaşığı tuz (püre için)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (püre için)
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlık Aşamaları:


1. Patates Püresi Hazırlığı:

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
  • Haşlanıncaya kadar pişirin (15-20 dakika)
  • Suyunu süzüp ılık patatesleri püre haline getirin
  • Ilık süt, tereyağı, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın

2. Köfte Karışımı:

  • Kıymayı derin bir kaseye alın
  • Rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyin
  • Maydanozu ilave edip yoğurun
  • Köfteleri yuvarlak şekilde hazırlayın

3. Pişirme ve Servis:

  • Fırın kabını yağlayın
  • Patates püresinin yarısını kabın tabanına yayın
  • Hazırladığınız köfteleri pürenin üzerine dizin
  • Kalan püreyi köftelerin üzerine yayın
  • Rendelenmiş kaşar peynirini en üste serpin
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin
  • Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Köfteleri önceden tavada hafifçe kızartırsanız daha lezzetli olur
  • Pürenin kıvamının çok sulu olmamasına dikkat edin
  • İsteğe göre üzerine domates sosu ekleyebilirsiniz
  • Fırın kabı yerine tek kişilik çanaklar da kullanabilirsiniz

Yanında Ne Gider?

  • Yoğurtlu meze
  • Taze yeşil salata
  • Turşu çeşitleri

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;