Fırında patates köfte nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek: patates köfteleri. Haşlanmış patatesin yumuşak dokusunu baharatlarla buluşturan bu tarif, çıtır dış yüzeyi ve içerideki yumuşak kıvamıyla sofralara renk katıyor.

20 Kasım 2025

Fırında Patates Köfte Tarifi


Malzemeler:


  • 4 orta boy patates (haşlanmış ve rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 su bardağı galeta unu veya 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (köfte harcı için)
  • Üzeri için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ

Yapılışı:


  • Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin ve geniş bir kaba alın.
  • Rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, galeta ununu, yumurtayı, maydanozu ve tüm baharatları ekleyin.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını da ilave edip tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
  • Elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
  • Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine zeytinyağı gezdirin veya fırça ile sürün.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Köfteler kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Not:

  • Köftelerin daha çıtır olmasını isterseniz fırın tepsisine dizmeden önce una bulayabilirsiniz.
  • İçine 100 gr çökelek veya lor peyniri ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.
  • Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;