Fırında yuvarlak köfte ve patates nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için fırında yuvarlak köfte ve patates tarifi, hem görsel şölen hem de damak zevkine hitap eden nefis bir seçenek sunuyor. Baharatlarla zenginleştirilmiş köfteler, altın rengi patateslerle buluşarak hem doyurucu hem de şık bir sofraya davet çıkarıyor.

20 Kasım 2025

Fırında Yuvarlak Köfte ve Patates Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlık:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayın ve bir kaseye alın.
  • Patateslerin üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve naneyi ekleyip iyice karıştırın.
  • Köfte için; kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları bir kasede yoğurun.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler şeklinde şekillendirin.

Pişirme:

  • Yağlanmış bir fırın tepsisine önce patatesleri yayın.
  • Patateslerin üzerine köfteleri aralıklı olarak yerleştirin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına verin ve 35-40 dakika pişirin.
  • Köftelerin üzeri kızarana ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak pişme süresinin son 5 dakikasında üzerine kaşar peyniri serpebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt ve mevsim salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Köftelerin dağılmaması için harcı çok fazla yoğurmayın.
  • Patatesleri eşit boyutta doğrarsanız hepsi aynı anda pişer.
  • Fırın ısısı ve süresi fırınınızın özelliğine göre değişiklik gösterebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;