Kușbaşı tavuk ve patates yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: kuşbaşı tavuk ve patatesin nefis uyumu. Tencere yemeği sevenlerin evde kolayca hazırlayabileceği bu tarif, hem besleyici hem de ekonomik bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Kuşbaşı Tavuk ve Patates Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 4 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: maydanoz

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup iri küpler şeklinde doğrayın ve su dolu bir kapta bekletin
  • Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
  • Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın
  • Kuşbaşı tavukları tencereye ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun
  • Doğranmış soğanları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun
  • Sarımsakları ilave edip 1 dakika daha kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 2 dakika kavurun
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri tencereye ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin
  • İsteğe bağlı olarak servis sırasında ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Patatesleri suda bekletmek kararmasını önler
  • Tavukları iyice kavurmak lezzetini artırır
  • Salçayı kavurarak eklemek renginin ve lezzetinin daha güzel olmasını sağlar
  • Yemeğin kıvamını kontrol ederek gerekirse su ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine limon sıkarak farklı bir lezzet katabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;