Patates çanağında yoğurtlu garnitür nasıl hazırlanır?

Fırında çıtır çıtır patates çanakları, içinde serinletici yoğurtlu sebzeler... Bu tarif, sıcak günlerde hem doyurucu hem ferahlatıcı bir alternatif sunuyor. Görsel şölen niteliğindeki sunumuyla davet sofralarınıza renk katacak pratik bir lezzet.

20 Kasım 2025

Patates Çanağında Yoğurtlu Garnitür Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy patates (tercihen fırınlamaya uygun, oval şekilli)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet havuç (küp küp doğranmış ve haşlanmış)
  • Tuz, nane, pul biber
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz (dekore etmek için)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri iyice yıkayıp fırça ile temizleyin. Kabuklarını soymayın.
  • Her patatesi boylamasına ikiye kesin ve kaşıkla içlerini oyarak çanak şekli verin (içleri çıkarılacak, kenarları yaklaşık 1 cm kalınlığında kalmalı).
  • Çıkardığınız patates içlerini küp küp doğrayıp bir kenara ayırın.
  • Patates çanaklarının içine ve dışına zeytinyağı sürüp tuz serpin. 200°C fırında 25-30 dakika pişirin (dışları çıtır, içleri yumuşak olana kadar).
  • Diğer taraftan, ayırdığınız patates küplerini haşlayın veya az yağda soteleyin.
  • Yoğurdu bir kaseye alın, rendelenmiş salatalık ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın.
  • Haşlanmış patates küpleri, mısır, bezelye ve havucu yoğurtlu karışıma ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın.
  • Fırından çıkan patates çanaklarının içini bu yoğurtlu garnitürle doldurun.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip nane, pul biber ve maydanoz ile süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Patates çanaklarını çok ince oymamaya dikkat edin, aksi halde pişerken dağılabilirler.
  • Garnitüre haşlanmış nohut veya yeşil fasulye de ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurdunuzun kıvamı koyu ise birkaç yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz.
  • Patates çanaklarını sıcak servis yapın, garnitür soğuk veya oda sıcaklığında olabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;