Patates salatası yoğurtlu nasıl yapılır?

Hafif ve ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için pratik bir tarif: Yoğurtlu patates salatası, hem ana öğün yanı hem de ara öğün alternatifi olarak değerlendirilebilecek nefis bir seçenek sunuyor. Taze baharatlar ve yoğurtun dengeli uyumuyla hem doyurucu hem de sağlıklı bir tat.

20 Kasım 2025

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:


  • Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun
  • Büyük parçalar halinde doğrayarak tuzlu suda haşlayın
  • Haşlanan patatesleri süzün ve ılınmaya bırakın
  • Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırın
  • Ilık patatesleri küp küp doğrayın veya çatalla ezerek karışıma ekleyin
  • İnce doğranmış taze soğan ve maydanozu ilave edin
  • Tüm malzemeleri özenle karıştırın
  • Servis yapmadan önce buzdolabında 1 saat dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Patatesler çok sıcakken yoğurtla karıştırmayın, yoğurt kesilebilir
  • Kıvamını ayarlamak için yoğurt miktarını artırabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak havuç, mısır veya salatalık ekleyebilirsiniz
  • Sumak veya pul biberle servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;