Patatesli karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği arayanlar için pratik bir tarif: Patates ve karnabaharın uyumunu ortaya çıkaran bu nefis yemek, hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırın ve 10 dakika sıcak suda bekletin
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Doğranmış patatesleri ve süzdürülmüş karnabaharları ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip 2-3 dakika karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  • Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin
  • Yemeği ocaktan almadan önce 5 dakika dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Karnabaharın haşlanmaması için çok fazla karıştırmayın
  • Daha kıvamlı bir yemek için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz
  • İsterseniz üzerine maydanoz veya dereotu serpebilirsiniz
  • Vejetaryenler için su yerine sebze suyu kullanabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis yapabilirsiniz
  • Yanında yoğurt ile tüketmek oldukça lezzetli olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;