Patatesli pırasa tavası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği olan patatesli pırasa tavası, hem pratik hem de ekonomik bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Zeytinyağlı yemek sevenlerin favorileri arasında yer alan bu nefis tarif, kış aylarında sofraları şenlendirecek doyurucu bir seçenek.

20 Kasım 2025

Patatesli Pırasa Tavası Tarifi


Malzemeler:


  • 3 orta boy patates
  • 2 adet pırasa (sadece beyaz ve açık yeşil kısımları)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve su dolu bir kapta bekletin
  • Pırasaları yıkayıp ince ince yarım halkalar şeklinde doğrayın
  • Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın

Pişirme Yöntemi:

  • Tencereye veya tavanıza zeytinyağını alıp ısıtın
  • Önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 5 dakika kavurmaya devam edin
  • Pırasaları ekleyip karıştırın
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin
  • İsteğe bağlı olarak domates salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  • Orta ateşte patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin
  • Suyunu çekip yumuşadığında ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri suda bekletmek kararmasını önler
  • Pırasaların sadece beyaz ve açık yeşil kısımlarını kullanmak daha lezzetli olur
  • Kapağı sık açmamak buharda pişmesini sağlar
  • İsterseniz son dakika üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz
  • Yanına pirinç pilavı veya bulgur pilavı çok yakışır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;