Patatesli salçalı pilav nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek yanı ya da tek başına tüketilebilecek nefis bir pilav arıyorsanız, patatesli salçalı pilav tam size göre. Pirincin yumuşak dokusuyla patatesin hafif diri kıvamının buluştuğu, salçanın enfes aromasıyla harmanlandığı bu tarif, mutfak deneyimi fark etmeksizin herkesin kolayca hazırlayabileceği pratik bir lezzet sunuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Salçalı Pilav Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp suda bekletin
  • Soğanı küp küp doğrayın
  • Patatesleri küp şeklinde doğrayın
  • Tencereye yağı alıp soğanları kavurun
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Süzülmüş pirinci ekleyip 2 dakika karıştırın
  • Sıcak su, tuz ve baharatları ekleyin
  • Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
  • Ocaktan alıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın
  • Servis yapmadan önce karıştırın

Püf Noktaları:

  • Pirinci en az 30 dakika suda bekletin
  • Patatesleri çok küçük doğramayın
  • Pilav pişerken kapağını açmayın
  • Demlenme süresini atlamayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;