Piliç pirzola ile patates kızartması nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan piliç pirzola ile patates kızartmasının mükemmel uyumu, basit malzemelerle hazırlanabilen bu tarifte bir araya geliyor. Marine işlemiyle yumuşacık olan tavuk eti ve çıtır patatesler, ailenizle keyifli bir öğün geçirmenizi sağlayacak.
Piliç Pirzola ve Patates Kızartması Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet piliç pirzola (but veya göğüs)
- 4-5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Kızartma için sıvı yağ
Hazırlık Aşaması:
- Piliç pirzolaları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
- Patatesleri kabuklarını soyup ince dilimler halinde doğrayın
- Bir kasede zeytinyağı, sarımsak ve baharatları karıştırarak marine sosu hazırlayın
Pişirme Yöntemi:
- Piliç pirzolaları marine sosuna bulayarak en az 30 dakika buzdolabında bekletin
- Derin bir tavada bol sıvı yağı kızdırın
- Patates dilimlerini altın sarısı rengini alana kadar kızartın
- Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün
- Izgara tavasında veya fırında marine edilmiş piliç pirzolaları her iki tarafı da pişene kadar ızgaralayın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanına yeşil salata ve ayran ile servis edebilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak ketçap veya mayonez ile sunabilirsiniz
Püf Noktaları:
- Piliç etinin daha yumuşak olması için marine süresini uzatabilirsiniz
- Patatesleri kızartmadan önce suda bekletip kurutursanız daha çıtır olur
- Piliç pirzolaların içinin iyi piştiğinden emin olmak için et termometresi kullanabilirsiniz
|