Musakka yapma sürecinde patlıcanların tuzlu suda bekletilmesi gerçekten de çok önemli bir adım. Bu sayede hem acılığı gideriliyor hem de pişirme sırasında daha az yağ çekiyorlar. Acaba bu adımı atlayarak denemeyi düşündüğünüz oldu mu? Hangi sonuçları aldınız? Ayrıca, et suyu kullanmanın lezzeti artırdığına katılıyorum; ama su miktarını ayarlamakta zorlandığınız zamanlar oldu mu? Ek olarak, musakkanın içine biber veya havuç eklemeyi denediniz mi? Nasıl bir tat farkı yarattı?
Musakka yapma sürecinde patlıcanların tuzlu suda bekletilmesi gerçekten de çok önemli bir adım. Bu sayede hem acılığı gideriliyor hem de pişirme sırasında daha az yağ çekiyorlar. Acaba bu adımı atlayarak denemeyi düşündüğünüz oldu mu? Hangi sonuçları aldınız? Ayrıca, et suyu kullanmanın lezzeti artırdığına katılıyorum; ama su miktarını ayarlamakta zorlandığınız zamanlar oldu mu? Ek olarak, musakkanın içine biber veya havuç eklemeyi denediniz mi? Nasıl bir tat farkı yarattı?
Cevap yaz