Bezelyeli köfteli patates yemeği nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: bezelyeli köfteli patates yemeği. Köftelerin yumuşak dokusu, patateslerin kıvamı ve bezelyenin tazeliğiyle dengeli bir lezzet sunan bu yemek, günlük öğünleriniz için ideal bir seçenek.
Bezelyeli Köfteli Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 litre sıcak su
Köftesi İçin:
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
- İlk olarak köftemizi hazırlayalım. Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu ve baharatları bir kasede iyice yoğuralım
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köftelerimizi şekillendirelim
- Patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayalım
- Soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsakları ince ince kıyalım
- Tencerede sıvı yağı ısıtalım, soğanları pembeleşene kadar kavuralım
- Sarımsakları ekleyip kısa bir süre daha kavuralım
- Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım
- Doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştıralım
- Bezelyeleri ilave edelim
- Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım
- Kaynayınca hazırladığımız köfteleri tencereye yerleştirelim
- Tuz ve baharatları ekleyip kapağını kapatarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim
- Yemeğimiz piştikten sonra 10 dakika dinlendirip servis yapalım
Püf Noktaları:
- Köfteleri çok sık karıştırmamak dağılmalarını önler
- Bezelye taze değilse, dondurulmuş bezelyeyi son 10 dakikada ekleyebilirsiniz
- Daha kıvamlı bir yemek için 1 yemek kaşığı unla çorba kıvamında sulandırabilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak 1 adet havuç da doğrayıp ekleyebilirsiniz
|