Bolonez soslu patates yaparken ilk kez denediğimde sosun lezzeti beni oldukça şaşırttı. Kıymanın ve sebzelerin birleşimi o kadar güzel bir tat oluşturuyor ki, patateslerle birleştiğinde ortaya çıkan lezzet gerçekten harika. Patatesleri haşlarken dikkat ettiğim tek şey, yumuşak olmalarıydı; bu aşamayı tam yapınca sosla buluşturduğumda sonuç tam istediğim gibi oldu. Sosun kıvamı da oldukça önemli, bu yüzden pişirme süresine dikkat etmeliyim. Ek olarak, içindeki sebzeleri çeşitlendirmenin sosun tadını zenginleştireceğini düşündüm. Vegan versiyonu denemek de aklımda, çünkü mercimekle de çok lezzetli olabileceğini tahmin ediyorum. Bu tarifi misafirlerime sunmayı planlıyorum, bakalım beğenecekler mi?
Bolonez soslu patates yaparken ilk kez denediğimde sosun lezzeti beni oldukça şaşırttı. Kıymanın ve sebzelerin birleşimi o kadar güzel bir tat oluşturuyor ki, patateslerle birleştiğinde ortaya çıkan lezzet gerçekten harika. Patatesleri haşlarken dikkat ettiğim tek şey, yumuşak olmalarıydı; bu aşamayı tam yapınca sosla buluşturduğumda sonuç tam istediğim gibi oldu. Sosun kıvamı da oldukça önemli, bu yüzden pişirme süresine dikkat etmeliyim. Ek olarak, içindeki sebzeleri çeşitlendirmenin sosun tadını zenginleştireceğini düşündüm. Vegan versiyonu denemek de aklımda, çünkü mercimekle de çok lezzetli olabileceğini tahmin ediyorum. Bu tarifi misafirlerime sunmayı planlıyorum, bakalım beğenecekler mi?
Cevap yaz