Fırında patatesli kabak nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği arayanlar için pratik bir tarif: fırında patatesli kabak. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu yemek, az malzemeyle kolayca hazırlanabilen nefis bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Fırında Patatesli Kabak Tarifi


Malzemeler:


  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1/2 limon suyu

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 30-35 dakika

Yapılışı:

  • Patates ve kabakları iyice yıkayıp kurulayın
  • Kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde doğrayın
  • Bir kasede zeytinyağı, baharatlar, tuz ve limon suyunu karıştırın
  • Dilimlenmiş sebzeleri bu karışımla iyice harmanlayın
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sebzeleri dizin
  • Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
  • Sebzeler yumuşayıp hafif kızarana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Sebzeleri eşit kalınlıkta dilimlemek pişme süresini eşitler
  • Fırın tepsisine tek kat halinde dizmek daha iyi kızarmasını sağlar
  • İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz
  • Pişirme sırasında ara sıra kontrol ederek karıştırabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Ana yemek yanında garnitür olarak da tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;