Fırında tavuklu patates ve kaşarlı nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir fırın yemeği arayanlar için pratik bir tarif: Tavuk, patates ve kaşar peynirinin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu yemek, hem besleyici hem de görsel olarak iştah açıcı. Malzemelerin katmanlı dizilimi ve kremalı dokusuyla fark yaratan bu tarif, akşam yemeklerinizi şölene dönüştürecek nitelikte.

20 Kasım 2025

Fırında Tavuklu Patates ve Kaşarlı Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy patates
  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Süresi: 20 dakika


Pişirme Süresi: 45-50 dakika

Servis: 4-6 kişilik

Yapılışı:

1. Patatesleri soyup ince ince dilimleyin. Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın.

2. Tavukları kuşbaşı doğrayıp bir kaba alın. Üzerine soğan, sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekik ekleyip iyice karıştırın.

3. Fırın kabına önce patates dilimlerini yayın. Üzerine tavuklu karışımı ekleyin.

4. Sıvı kremayı tüm malzemenin üzerine gezdirin.

5. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

6. Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.

7. Tekrar fırına verip kaşarlar eriyip kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirin.

8. Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Patatesleri eşit kalınlıkta dilimlemek pişme süresini eşitler
  • Tavukları marine etmek için 15-20 dakika bekletebilirsiniz
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yapışma olmaz
  • Kaşar peyniri yerine mozzarella da kullanabilirsiniz

Yanında Ne Gider?

  • Yoğurtlu meze
  • Çoban salata
  • Turşu
  • Taze naneli ayran

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;