Patates ve mantar ile tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Tavuk, patates ve mantarın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu sote, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor.

20 Kasım 2025

Patates ve Mantarlı Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 orta boy patates
  • 200 gram kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Tavukları kuşbaşı doğrayın, baharatlarla marine edin
  • Patatesleri küp küp doğrayın
  • Mantarları irice dilimleyin
  • Soğanı yemeklik, sarımsağı ince doğrayın

Pişirme Yöntemi:

  • Zeytinyağını tavada kızdırın
  • Önce tavukları renk alana kadar pişirin
  • Tavukları bir kenara alıp soğan ve sarımsağı kavurun
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Patatesleri ekleyip 5 dakika kavurun
  • Mantarları ilave edip karıştırın
  • Tavukları tencereye geri ekleyin
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın
  • Patatesler yumuşayana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok pişirmemeye dikkat edin
  • Patateslerin çiğ kalma ihtimaline karşı kontrol edin
  • İsterseniz son dakika maydanoz ekleyin
  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;