Patatesli ıspanak yemeği nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği olan patatesli ıspanağın, ev yapımı tarifiyle sofralarınızda yerini alması için tüm detaylar burada.

20 Kasım 2025

Patatesli Ispanak Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze ıspanak (yaklaşık 500 gram)
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Ispanakları ayıklayın, bol suda yıkayın ve süzün. İnce şeritler halinde doğrayın.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve suda bekletin.
  • Soğanı ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsak ve salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Ispanakları ekleyip yumuşayana kadar karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
  • Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Ispanakları çok fazla pişirmemeye dikkat edin, rengi ve besin değeri kaybolabilir.
  • Daha kıvamlı olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurtla servis ederek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;