Patatesli tavuklu sulu yemeğin tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Tavuk ve patatesin uyumunu yansıtan, sulu yapısıyla iştah açan bu yemek, günlük öğünleriniz için hem besleyici hem de kolay bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Tavuklu Sulu Yemek Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

Hazırlık:


  • Patatesleri soyup iri küpler şeklinde doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın
  • Sarımsakları ince ince kıyın
  • Tavukları kuşbaşı şeklinde kesin

Yapılışı:

  • Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Tavukları ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Patatesleri tencereye ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
  • Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp tencerenin kapağını kapatın
  • Patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin
  • Son olarak naneyi ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın

Püf Noktaları:

  • Tavukları fazla karıştırmamak etin sertleşmesini önler
  • Patatesler çok küçük doğranırsa dağılabilir
  • Yemeğin kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edebilirsiniz
  • Dilerseniz yemeğe havuç ve bezelye de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine yoğurt dökerek de tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;