Patatesli yufkadan mantı nasıl yapılır?

Yufkanın pratikliğiyle mantının lezzetini birleştiren bu tarif, patatesli harçla hazırlanan nefis bir ana yemek alternatifi sunuyor. Geleneksel mantı hazırlama sürecini kısaltan bu yöntemle, kısa sürede enfes sonuçlar elde edebilirsiniz.

20 Kasım 2025

Patatesli Yufkadan Mantı Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane ve kırmızı pul biber (üzeri için)

Hazırlanışı:


1. İç Malzeme Hazırlığı:

  • Patatesleri haşlayıp iyice ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı patates püresine ekleyin
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın

2. Mantıları Hazırlama:

  • Yufkaları tezgaha serin
  • Yufkaların üzerine hazırladığınız patatesli harçtan ince bir kat sürün
  • Yufkaları sıkıca rulo şeklinde sarın
  • Ruloları 2-3 cm genişliğinde keserek mantıları oluşturun

3. Pişirme:

  • Büyük bir tencerede su kaynatın
  • Kaynayan suya mantıları atıp 8-10 dakika pişirin
  • Pişen mantıları süzgeçle sudan çıkarın

4. Sos ve Servis:

  • Yoğurdu rendelenmiş sarımsakla karıştırın
  • Tereyağını eritip içine salçayı ekleyin
  • Mantıların üzerine önce yoğurt, sonra salçalı sos dökün
  • Üzerine nane ve kırmızı pul biber serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtebilirsiniz
  • Patatesli harç çok sulu olmamalı
  • Mantıları çok sıkışık olmayacak şekilde pişirin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;