Oktay usta’nın fırında tavuklu patates tarifi nedir?

Pratik ve lezzetli bir ana yemek arayanlar için Oktay Usta'nın fırında tavuklu patates tarifi, günlük koşturmaca içinde kolayca hazırlanabilecek bir seçenek sunuyor. Tavuk butları ve patateslerin baharatlı marine sosuyla buluştuğu bu nefis yemek, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor.

20 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Fırında Tavuklu Patates Tarifi


Oktay Usta'nın lezzet garantili fırında tavuklu patates tarifi, hem pratik hem de son derece lezzetli bir ana yemektir. İşte adım adım tarif:

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk but (veya göğüs eti)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Hazırlanışı:


  • Patatesleri iri dilimler halinde doğrayın ve suda bekletin
  • Tavukları yıkayıp kuruladıktan sonra derin bir kaseye alın
  • Ayrı bir kasede zeytinyağı, salçalar, ezilmiş sarımsaklar ve tüm baharatları karıştırarak marine sosunu hazırlayın
  • Hazırladığınız sosun yarısını tavuklara iyice yedirin
  • Diğer yarısını süzdüğünüz patates dilimlerine ekleyin
  • Yağlanmış fırın kabına önce patatesleri, üzerine tavukları yerleştirin
  • Sıcak suyu ekleyin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın
  • Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
  • Folyoyu çıkarıp 15-20 dakika daha kızartın

Püf Noktaları:


  • Tavukların marine olması için 30 dakika bekletin
  • Patatesleri fazla ince dilimlemeyin, dağılabilir
  • Fırının ısısını kontrol edin, gerekirse ayarlayın
  • Servis sırasında üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz

Bu tarifle hem tavuklar yumuşacık hem de patatesler mükemmel kıvamda olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;