Patates musakka fırında nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için patates musakka, hem doyurucu hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Patates dilimleri ve kıymalı harçla hazırlanan bu nefis yemek, özellikle akşam yemeklerinde ailenizin beğenisini kazanacak. İşte bu klasik tarifi mükemmel şekilde pişirmenin incelikleri...

20 Kasım 2025

Fırında Patates Musakka Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:


  • 4-5 orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 250 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin
  • Dilimlenmiş patatesleri tuzlu suda 10 dakika bekletin ve kurulayın
  • Soğanları yemeklik, biberleri jülyen doğrayın
  • Tencereye yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
  • Biberleri, sarımsağı ve salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Baharatları ve sıcak suyu ekleyip 5 dakika pişirin
  • Fırın kabına patatesleri dizip üzerine hazırladığınız harçı yayın
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Patatesleri eşit kalınlıkta dilimleyin ki hepsi aynı anda pişsin
  • Patatesleri suda bekletmek nişastasını atar ve daha lezzetli olur
  • Fırın kabını yağlayın veya pişirme kağıdı kullanın
  • Kıymanın yağlı olması yemeğin lezzetini artırır
  • Fırının ısısını kontrol edin, patatesler yumuşak ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin
  • Dilerseniz pişirme sırasında üzerine kağıtla örtüp son 10 dakika açarak kızartabilirsiniz
  • Fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip servis yapın

Not: İsteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırında eritebilirsiniz. Ayrıca domates dilimleri de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;