Tencerede nefis köfteli patates tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği arayanlar için, tencerede hazırlanan köfteli patates hem doyurucu hem de nefis bir seçenek sunuyor. Kıymalı köftelerin patatesle buluştuğu bu yemek, aile sofralarını şenlendirecek türden.

20 Kasım 2025

Tencerede Nefis Köfteli Patates Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Hazırlık:


1. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Sarımsakları ezin.

2. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu ve tüm baharatları ekleyin.

3. Malzemeleri iyice yoğurarak köfte harcını hazırlayın.

4. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şekillendirin.

5. Patatesleri soyup kalın dilimler halinde doğrayın.

Pişirme:

1. Tencerede sıvı yağı ısıtın. Köfteleri her iki yönü de kızacak şekilde arkalı önlü pişirin.

2. Köfteleri tencereden alıp bir kenara koyun.

3. Aynı tencerede domates salçasını 1 dakika kavurun.

4. Doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.

5. Üzerine kızartılmış köfteleri yerleştirin.

6. Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

7. Orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

Sıcak olarak pilav veya yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;