Havuç ve patatesle tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için ideal olan bu tavuk sotede havuç ve patatesin mükemmel uyumu dikkat çekiyor. Pratik malzemelerle hazırlanan yemek, hem görsel şölen sunuyor hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

20 Kasım 2025

Havuç ve Patatesli Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşaması:


  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın
  • Havuçları ince yarım ay şeklinde dilimleyin
  • Patatesleri küp küp doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın
  • Sarımsakları ince ince kıyın

Yapılışı:

  • Geniş bir tencereye veya tava ya sıvı yağı alın ve ısıtın
  • İlk olarak soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Tavukları ilave edip rengi dönünceye kadar pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Havuç ve patatesleri tencereye ekleyin
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edin
  • Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  • Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin
  • Ara sıra karıştırarak kontrol edin
  • Sebzeler yumuşadığında ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Havuçlar patatese göre daha geç piştiği için biraz daha ince doğrayabilirsiniz
  • İsterseniz son dakika maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz
  • Daha kıvamlı bir sos için 1 çay kaşığı un ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
  • Yanına yoğurt veya cacık iyi gider

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;